מה ההבדל בין ג׳ודו לבין קרב מגע?
ג׳ודו היא אומנות לחימה תחרותית שנוצרה בסוף המאה ה 19 ביפן על ידי פרופ׳ ג׳יג׳ורו קאנו, שבו התלמיד לומד כיצד לנצח בתחרות שהניצחון בה מושג על ידי הטלה או ריתוק. השיעור בג׳ודו מתנהל לטובת ניצחון בתחרות משמע התלמיד יתרגל שוב ושוב תרגילי הטלה וריתוק, ויתכונן לקראת תחרות. בישראל ג׳ודו מאוד נפוץ בקרב ילדים, אף על פי שאינו מתאים לכל ילד, שכן שאלה שיש לשאול היא אם אני רוצה שהילד שלי ילך למסגרת תחרותית עם כל הלחצים הכלולים בכך? קרב מגע להבדיל אינה מסגרת תחרותית, והיא מקום בו לכל ילד יש את זמן ההתפתחות שלו. בנוסף בג׳ודו לא לומדים כיצד להגן על עצמך, שכן בג׳ודו אסור להשתמש באגרופים, בעיטות, סכינים ומרבית האיומים הקיימים ברחוב, בעוד שבקרב מגע על כך כך אנחנו מתאמנים. לכן שמישהו מציג לכם מצג שווא שבו הוא אומר שבג׳ודו הוא מלמד הגנה עצמית הרי הוא אומר מה שהוא שאינו נכון, שכן צריך לזכור שכדי שאומנות לחימה תהיה אפקטיבית, האימון שבה צריך להיות מותאם לתכלית.
במילים פשוטות אם החלום שלך הוא להיות אלוף אולימפי או שהבן שלך יהיה אלוף אולימפי תרשם לג׳ודו, מנגד אם המטרה שלך היא להגן על עצמך או על הילד שלך, אז בוא תרשם אלינו לקרב מגע.
מי המדריך בבית הספר לקרב מגע ברעננה?
היכן מתקיימים חוגי הקרב מגע וההגנה העצמית מגע ברעננה?
חוגי הקרב מגע וההגנה העצמית ברעננה מתקיימים באולם הספורט קריית שרת ברחוב האחווה. האימונים מיועדים לתושבי רעננה הרצליה (האולם קרוב להמשך של שדרות ירושלים) וכפר סבא. בית הספר לקרב מגע לחימה ישראלית מקיים אימונים נוספים גם בצורן - קדימה, ונתניה.
מי המדריך בבית הספר לקרב מגע ברעננה?
המדריך הינו אמציה פנסטרהיים שהינו המדריך הראשי של בית הספר לקרב מגע לחימה ישראלית, ותלמיד בכיר של אביעד סגל מייסד בית הספר. אמציה החל את דרכו המקצועית כתלמיד, וכשגדל השתלב במערך ההדרכה של בית הספר, ראשית כעוזר מדריך ולבסוף כמדריך הראשי של בית הספר. בנוסף בכל שיעור ישנו צוות של עוזרי מדריך שמעניק הדרכה אישית בתוך אימון קבוצתי, כך שכל תלמיד זוכה ליחס אישי.
אודות קרב מגע
קרב מגע הינה השיטה המובילה והנפוצה בעולם להגנה עצמית, והשיטה הנבחרת על ידי כוחות הבטחון והיחידות המיוחדות. השיטה נוסדה על ידי אימי ליכטנפלד, ניצול שואה, שהגן על הרובע היהודי בברטיסלבה (סלובקיה), ולאחר מכן עם עלייתו ארצה, הדריך בהגנה ובפלי"ם, ועם הקמת צה"ל הפך למדריך הראשי. עם שחרורו מצה"ל בשנת 1964, ייסד את המכון האזרחי הראשון לקרב מגע, שעה שהטמיע עקרונות צבאים של פשטות ויעילות אל מול איומים אזרחים. לפיתוח הקרב מגע האזרחי והצבאי תרם אלי אביקזר ז"ל, החגורה הבכירה של אימי ליכטנפלד ותלמידו המוביל, שהתמנה למדריך הראשי בבית הספר של אימי, ולמדריך הראשי בצה"ל. פרננדו מרי ואביעד סגל, תלמידים בכירים של אלי אביקזר, ייסדו את העמותה לקרב מגע לחימה ישראלית לאחר מותו.
הגישה בקרב מגע היא גישה מדעית, במובן שכל התרגילים נבחנים אל מול ראי המציאות, ושעה שתרגיל אינו מוכיח את עצמו בזמן אמת, הרי שנעשה מאמץ למצוא תרגיל אחר. בכך ניתן לראות בקרב מגע כשיטה "חייה" במובן שהחקירה אחר התרגיל הנכון, היא מיסודות השיטה, ושלחקירה זו שותפים התלמידים, בערעור תמידי על נכונות התרגיל. החיפוש בקרב מגע הינו אחר התרגיל הפשוט והיעיל ביותר, כך שכל אדם יוכל לעשותו בזמן אמת. קרב מגע אינה שיטה תחרותית, אלא שיטה שמטרתה ללמד את האדם כיצד להגן על עצמו בשעת צרה.
כיצד נרשמים לחוג קרב מגע?
ראשית אנחנו מזמינים אתכם לשיעור ניסיון, שאותו יש לתאם בטלפון 054-4934038. לאחר השיעור ניסיון במידה ותהיו מעוניינים, עליכם למלא טופס רישום, כאשר התשלום לחוג הוא באמצעות כרטיס אשראי.